Pečené zeleninové makaróny se sýrem

20. května 2009 v 0:56 | Bubli_Girl |  Advice
Pečené zeleninové makaróny se sýrem

Potřebujeme na 6 porcí:
2 nahrubo nakrájené mrkve, 2 malé nasekané cukety, 2 stroužky česneku, 1 malý baklažán nakrájený na kostky, 1 cibule rozkrojená na 8 dílů, 1/4 hrnku zeleninového vývaru, 1 lžička tymiánu, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky pepře.

Sýrová omáčka:
3 lžíce rostlinného oleje, 1/3 hrnku celozrnné mouky, 3 hrnky teplého nízkotučného mléka, 2 lžičky francouzské hořčice, 1 hrnek nadrobeného sýru čedaru (nízkotučného), 1/4 lžičky soli, 1/4 lžičky černého pepře, 1 1/2 hrnku celozrnných makarónů.
  • Předehřejte troubu na 220 ºC. Ve velké míse smíchejte dohromady mrkev, cuketu, česnek, baklažán, červenou papriku, cibuli, zeleninový vývar, tymián, sůl a pepř. Směs rozprostřete v tenké vrstvě na plech vyložený pergamenovým papírem. Pečte asi 35 minut, až se směs zbarví dohněda. Dejte stranou.
  • Dejte vařit velký hrnec slané vody.
  • Připravte sýrovou omáčku: na velké pánvi rozehřejte olej. Přidejte mouku a za stálého míchání smažte asi 1 minut. Pomalu přimíchejte mléko a pokračujte v míchání asi 5 minut, až se směs začne lepit na lžičku. Přidejte hořčici, čedar, parmezán, sůl a pepř a míchejte dohladka. Sundejte z plotny.
  • Zatím uvařte makaróny "al dente" asi 8 minut. Dobře je vysušte a přidejte do sýrové omáčky. Přidejte opečenou zeleninu a zamáchejte.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama