Krůtí prsa plněná špenátem

20. května 2009 v 0:56 | Bubli_Girl |  Advice
Krůtí prsa plněná špenátem
Potřebujeme na 6-8 porcí:
1 lžička rostlinného oleje, 1/2 hrnku krájené cibule, 1 nadrobno nasekaný stroužek česneku, 1/2 jemně krájené červené papriky, 1/2 jemně nakrájené žluté papriky, 1 hrnek rozmačkaných vařených červených fazolí, 1 polévková lžíce čerstvě nasekaného zázvoru, 2 hrnky nasekaného špenátu, 1/4 lžičky soli, 2 lžíce nasekané čerstvé máty, 1/4 lžičky soli, 1/4 lžičky černého pepře, 1 vykostěná krůtí prsa (asi 900g).
Česneková marináda:
3 polévkové lžíce sojové omáčky, 2 lžíce rýžového octa, 2 stroužky nadrobno nasekaného česneku, 2 lžičky sezamového oleje, 1/2 lžičky asijského chili nebo omáčky tabasco.
  • Rozpalte olej v kastrolu prostřední velikosti. Přidejte cibuli, česnek a smažte asi 3 minuty, až cibule změkne. Přidejte červenou a žlutou papriku, fazole a zázvor. Smažte asi 2 minuty. Přidejte špenát, přikryjte a za občasného promíchání duste pod pokličkou asi 5 minut, dokud špenát nezměkne. Kastrol sundejte z plotny, přidejte mátu, pepř, sůl a nechte úplně vychladit.
  • Stáhněte kůži z krůtích prsíček. Ostrým nožem je v polovině vodorovně nakrojte. Otevřete maso jako knihu a rozklepejte ho paličkou do tloušťky asi 1,5 cm. Na plátek rozprostřete směs špenátu. Vše sbalte do ruličky, kterou na několika místech svažte nití. Svázanou rolku vložte do pánve.
  • Připravte česnekovou marinádu: v malé misce smíchejte sojovou omáčku, rýžový ocet, česnek, sezamový olej a asijské chili. Přelijte krůtí prsa marinádou o obou stranách. Zabalte do plastové fólie a dejte minimálně na hodinu do ledničky (nejdéle na 4 hodiny)
  • Předehřejte troubu na 150 ºC. Nechte maso péct asi hodinu a 15 minut. Před krájením nechte asi 10 minut stát., Krájejte na plátky silné asi 1,ř cm. Roládu můžete také úplně vychladit a nakrájet a podávat studenou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama